ANALIZĂ‚ | Cum s-au descurcat steliștii în finala Cupei, ultimul examen înainte de curățenia anunțată de finanțatorul Becali. Cine sunt candidații pentru restructurare

ANALIZĂ‚ | Cum s-au descurcat steliștii în finala Cupei, ultimul examen înainte de curățenia anunțată de finanțatorul Becali. Cine sunt candidații pentru restructurare
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Steaua a obținut duminică seară o performanță remarcabilă. Elevii lui Costel Gâlcă au învins cu 3-0 „U” Cluj în finala Cupei României și și-au trecut în cont cel de-al treilea trofeu intern în doar câteva zile, alături de Cupa Ligii și titlul de campioană.
  • În pofida faptului că a câștigat tot pe plan intern, Steaua va intra într-un proces de restructurare. Finanțatorul Becali a anunțat că vor pleca foarte mulți fotbaliști, cu titlul de „curățenie în lot”.
  • ProSport a analizat prestația steliștilor care au jucat aseară, iar cel puțin unul dintre ei are șanse mari să fie lăsat să plece în perioada de transferuri din această vară.

Demonstrație de forță împotriva unei retrogradate. Așa poate fi caracterizată pe scurt prestația campioanei în meciul de duminică seară, 3-0 cu „U” Cluj. Finala Cupei României disputată pe Arena Națională din București a fost un joc care nu a oferit mari emoții celor circa 35.000 de spectatori și asta datorită Stelei, echipă care a deschis scorul rapid prin Adi Popa și, mai apoi, l-a închis încă din startul reprizei secunde, prin Rusescu și același Popa. ProSport le-a analizat prestația celor 14 fotbaliști trimiși pe teren de Costel Gâlcă, fotbaliști între care sunt și câțiva care vor părăsi Steaua în această vară.

Dincolo de numele care pleacă de la echipa campioană din rațiuni ce țin de expirarea contractului, vor exista și fotbaliști forțați să plece. Finanțatorul echipei, Gigi Becali, a anunțat la finalul jocului că în această vară clubul se va despărți de mai mulți fotbaliști într-un proces de „curățenie”. Iată cum s-au descurcat steliștii:

Florin Niță – Evoluție dificil de apreciat în condițiile în care a avut în față o echipă adversă care nu a existat din punct de vedere ofensiv. Considerat al treilea portar al Stelei, Niță nu arată precum un fotbalist care joacă foarte rar și pregătirea fizică excelentă i-a permis să intre fără probleme în poartă atunci când a fost nevoie de el.

Paul Papp – Excelent chiar și accidentat. Plasament de fundaș cu experiență în Serie A, aproape imbatabil la duelurile fizice și cu clarviziune când vine vorba despre ieșit cu mingea din apărare. Papp este unul dintre cele mai reușite transferuri ale campioanei din ultimele sezoane și este probabil că va fi greu de ținut în acestă vară.

Srdjan Luchin – A demonstrat încă o dată, dacă mai era cazul, că Costel Gâlcă a comis o eroare uriașă în acest sezon când l-a ținut rezervă în dauna lui Toșca. Chiar dacă are evidente lacune date de faptul că a avut apariții meteorice în acest campionat, fostul jucător al lui Dinamo are experiența necesară pentru a nu se face de râs pe postul de funaș central, așa cum Toșca a făcut în repetate rânduri. 

Fernando Varela – Aproape perfect în evoluție, cu o mică sincopă în prima repriză. Varela și-a ținut la distanță adversarii la fazele fixe și a compensat foarte bine în câteva rânduri minusul de viteză în fața lui Mengolo printr-o poziționare de fotbalist mare. Tacklingurile la milimetru și detenta impresionantă au făcut din Varela unul dintre jucătorii meciului și i-au confirmat statutul de cel mai valoros fotbalist al Stelei în momentul de față, fără îndoială cel mai bun produs de export al campioanei în acest moment.


Guilherme Sitya – Nu a avut probleme pe flancul stâng în condițiile în care adversarii din finala Cupei aproape că nu au existat în ofensivă. Guilherme are un joc bun de picior și a intrat în combinații cu mijlocașii pentru a ieși din apărare, însă a arătat o teamă nejustificată în a participa la faza ofensivă alături de Chipciu, așa cum sezonul trecut suporterii steliști erau obișnuiți de la cuplul Latovlevici – Tănase.

Nicandro Breeveld – A dat o pasă excelentă pentru Adi Popa la faza care a făcut doul doi al Stelei și a avut, în general, mai multe reușite pe final de meci. Prestația lui Breeveld din finala Cupei a fost o excepție în contextul unor evoluții modeste în tricoul Stelei. În general, fotbalistul adus de la Pandurii nu pleacă cu mingea la picior din defensivă, nu are multe pase lungi sau lansări pe diagonală, nu face nimic din ceea ce Bourceanu și Pintilii făceau aproape perfect în era Reghecampf. Sigur, defensiv Breeveld a fost decent, așa cum a obișnuit de când a venit la Steaua.

Ionuț Neagu – A ratat șansa să demonstreze că poate merita un loc în prima echipă a Stelei și în sezonul următor. A început jocul cu două pase excelente pentru adversari și doar inspirația defensivei l-a salvat de un dezastru. Modest la mijloc, a fost pus clar în umbă de prestația celuilalt închizător. Mult prea pretențios în execuții pentru postul pe care îl joacă, Neagu a fost de departe cel mai slab jucător de pe teren și pare principalul vizat de amenințările cu „debarcarea” pe care le-a făcut finanțatorul Becali după meci.

Adi Popa – Excelentă finalizare pentru deschiderea de scor. Mijlocașul și-a continuat seara perfectă cu o evoluție energizantă pe banda dreaptă, acolo unde și-a distrus adversarii. Adi Popa a pasat excelent în fața porții pentru golul doi, apoi a finalizat frumos, la colțul lung, o minge pe care a scos-o din bandă. De această dată, risipa de efort a lui Adi Popa a fost completată foarte bine și de altruism, dar și de un procent bun de reușită în ceea ce privește centrările.


Nicușor Stanciu – Este fără îndoială omul finalului de sezon pentru Steaua. Mijlocașul a început excelent și a pasat, după o acțiune personală, la Adi Popa pentru deschiderea de scor din minutul 9. A băgat panică în linia defensivă adversă atunci când a intrat cu mingea la picior în careu, iar mobilizarea clujenilor pentru a-l bloca pe Stanciu a provocat fisuri în alte zone, fisuri speculate de ceilalți steliști.


Alexandru Chipciu – A recuperat foarte multe mingi la mijlocul terenului, nu poate fi acuzat nici de lipsă de implicare sau de faptul că s-ar menaja, însă este deosebit de neinspirat la finalizare. Fie că este vorba despre șut pe poartă, fie că trebuie să paseze decisiv, Chipciu se precipită și scapă invariabil mingea de sub control. A fost probabil stelistul cu cele mai multe baloane pierdute, o nouă prestație slabă pentru șeptarul cu cel mai mare salariu din Liga 1.

Raul Rusescu – Are probleme de mobilitate din cauza evidentului surplus de kilograme, însă și o abilitate extraordinară de a simți jocul, motiv pentru care e mai mereu exact acolo unde vine mingea centrată de mijlocași. Este departe de forma care l-a trimis la Sevilla și la fel de departe de a pleca din nou într-un fotbal puternic. Fără foarte multe realizări contra clujenilor în afară de gol, Rusescu a demonstrat că nu este neapărat o soluție mai bună în atac decât George Țucudean, însă are meritul că a subliniat o idee importantă pentru șefii clubului: Steaua are mare nevoie de un atacant valoros dacă vrea să aibă vreo șansă de a pătrunde în grupele Ligii Campionilor în sezonul următor.


Au mai jucat:

Gabi Iancu (min. 65) – A avut circa o jumătate de oră la dispoziție pentru a demonstra că merită caracterizarea făcută de comentatorii ProTV: „poate să fie vârful de care Steaua are nevoie în sezonului următor”. Cu toate acestea, inconstanța care i-a caracterizat scurta carieră s-a văzut și la finala Cupei. Nicio realizare pentru fotbalistul adus de la Viitorul.

Cornel Râpă (min. 69) – Cel mai titrat stelist din lotul lui Gâlcă nu a avut timpul necesar pentru a ieși în evidență. A intrat la 3-0 și într-un moment în care combinația dintre jocul la așteptare al Stelei și impotența ofensivă a clujenilor l-a împiedicat pe Râpă să atingă de prea multe ori balonul.

Gabi Tamaș (min. 77) –  A jucat prea puțin pentru a putea fi caracterizat. 

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat 💣
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat 💣
Adrian Mihalcea a semnat: ”Nimeni nu o să mă dea afară”
Adrian Mihalcea a semnat: ”Nimeni nu o să mă dea afară”
Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ
Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ
Elias Charalambous a sărbătorit alături de fiica sa! Apariție ravisantă pentru frumoasa Andriana
Elias Charalambous a sărbătorit alături de fiica sa! Apariție ravisantă pentru frumoasa Andriana
Boala CRUNTĂ cu care se luptă Anca Serea de ani buni: „Deseori, mi-e foarte rău și chem salvarea…”
Boala CRUNTĂ cu care se luptă Anca Serea de ani buni: „Deseori, mi-e foarte rău și chem salvarea…”
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau mai târziu?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau mai târziu?
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi apere fiicele vitrege
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi apere fiicele vitrege
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte…
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit datoriile
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit datoriile
Interdicție pentru stăpânii de câini sau pisici. Toată lumea trebuie să respecte regulile
Interdicție pentru stăpânii de câini sau pisici. Toată lumea trebuie să respecte regulile
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Trei semne că discuți cu un robot escroc AI
Trei semne că discuți cu un robot escroc AI
Cum ne ajută zimbrii în lupta cu CO2. O turmă de 170 de capete, introdusă recent în România, schimbă calculele ecologiștilor
Cum ne ajută zimbrii în lupta cu CO2. O turmă de 170 de capete, introdusă recent în România, schimbă calculele…
Formula 1: Ceasurile lui Michael Schumacher, vândute cu aproximativ 4 milioane de euro
Formula 1: Ceasurile lui Michael Schumacher, vândute cu aproximativ 4 milioane de euro
Când este permisa traversarea deși nu exista trecere de pietoni?
Când este permisa traversarea deși nu exista trecere de pietoni?
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
×